АКТУАЛНОАКЦЕНТИВОДЕЩИ НОВИНИСПОРТ

Избраха Митко Илиев за футболист №1 на Пловдив в анкетата на „Темпо Нюз“ със спортните журналисти

Капитанът на Локомотив /Пд/ Димитър Илиев бе избран от спортните журналисти за най-добър футболист на Пловдив за 2019 година, в анкетата на информационна агенция „Темпо Нюз“ и електронния сайт TempoNews.net. Той събра 55 точки, с което изпревари в класацията Тодор Неделев от Ботев, който остана втори със 49 точки.
17 спортни репортери поставиха 31-годишният национал на първото място, а 10 – на 2-рото. Така Митко се реваншира на Неделев, след като по-миналата 2018-та година локомотивецът стана №2 на Пловдив и първи негов подгласник.
Илиев закономерно грабна този път отличието на Пловдив, след като през декември той бе определен за най-добър футболист на България за изминалата година.
Освен №1 у нас, във визитката на пловдивчанина през за миналия сезон бяха записани още успехи – спечелване на националната купа на страната, отлични мачове с „черно-белите“ в турнира за Лига Европи и дебют в националния ни отбор. Това очевидно наклони везните в негова полза, според вота на спортните журналисти.
На третото място в класацията се нареди халфът на Локомотив /Пд/ Георги Илиев, който се отказа от активна състезателна дейност. Преди Нова година 38-годишният ветеран постави рекорд по участия в родния ели с изиграни 461 мача в първенството. Той събра 15 точки
„Всяка награда е ценна за мен, и много се радвам за това признание. Благодаря на организаторите и спортните журналисти за оценката. Пожелавам си да съм жив и здрав и да правя добри игри за Локомотив и националния отбор. Важно за всеки футболист, хората да го оценят по достойнство“, коментира Митко Илиев.
Анкетата за определяне на футболист №1 на Пловдив се проведе за трета поредна година, след като през 2017-та бе възродена от екипа на информационна агенция „Темпо Нюз“ и електронният сайт TempoNews.net. По молба на няколко местни и национални медии, както на пресслужбите на два клуба, гласуването бе удължено до 30 януари.
Анкетата на информационна агенция „Темпо Нюз“ и електронният сайт TempoNews.net за определяне на футболист №1 на Пловдив бе проведена чрез допитване до спортните журналисти, в което се включиха 27 „пишещи братя“ от 16 медии, които лично изразиха своите мнения за призьорите.
На базата на предложенията и мненията на журналистите бе направена класация и обявена призовата тройка, според вота на участвалите журналисти.
В анкетата на „Темпо Нюз“ можеха да участват всички журналисти, пишещи и говорещи за спорт от пловдивските медии, както и кореспонденти или репортери на Пловдив за националните медии.

   СНИМКА:  В миналогодишната анкета за футболист №1 на Пловдив Митко Илиев /вдясно/ бе първи подгласник на Тодор Неделев /в средата/. Сега обаче  двамата си размениха местата.

В нея имаха право на глас максимално по 3-има представители на една медия, като условието бе те в момента да са действащи журналисти.
Анкетата е на информационна агенция „Темпо Нюз“ и НЯМА ПРЕТЕНЦИИ да бъде безусловна, единствена или незаменима. Тя има за цел спортните журналисти да заявят официално своето мнение и позиция, които после това да се обобщи и обяви публично.
Класацията бе съобразена единствено с журналистическите мнения и вот. Тя не е задължителна и затова в нея могат да гласуват само тези, които имат желание и искат да подкрепят идеята.
Тазгодишната анкета „Футболист на годината 2019“ се организира от информационна агенция „Темпо Нюз“ и сайта ТеmpoNews.net, с активната подкрепа на световната марка за спортна екипировка и спортни аксесоари УЛШПОРТ и лично на Младен Стойчев – представител на компанията за България – Uhlsport Kempa Bulgaria, който и две поредни години подкрепи кампанията.