АКТУАЛНОБЪЛГАРИЯКАЛЕЙДОСКОПОБЩЕСТВОСПОРТ

Спортувайте с канго джъмпс, зумба фитнес и степ аеробика – хитовете на сезона

Поддържането на завидна спортна форма и стройна фигура става все лесно, ако практикувате редовно канго джъмпс, зумба фитнес и степ аеробика, съветват експерти. Тези 3 нови фитнес спорта придобиха огромна популярност през последните няколко години вече и в България. Интересът към тях се дължи както на нестандартната форма на равномерно натоварване на организма, така и на тяхната достъпност.
Водещ център в развитието и практикуването на канго джъмпс, зумба фитнес и степ аеробика безспорно е MVJ SPORT – най-големият център у нас за кондиционни тренировки, танци и аеробни спортове в един от най-динамичните квартали на София – Студентски град. Там се намира и най-голямото студио за танци и групови спортове, с електронен адрес https://mvjsport.com/. Телефонът за контакти е 0878 272 822, а  кондиционната им зала е с работно време от 07:30 до 22:30 часа.
MVJ SPORT над 10 години успешно развива класове за всички възрасти, като целта на екипа е стимулиране към здравословен начин на живот, чрез приятни емоции в една уютна и приятелска атмосфера.
Какво трябва да знаем, за да спортуваме канго джъмпс, зумба фитнес и степ аеробика?

Kанго джъмпс, зумба фитнес и степ аеробика са подходящи спортове, за всеки, които иска да поддържа форма, докато едновременно с това се забавлява. Ако решите да посетите такъв тип тренировки, необходимо е предварително записване на тел. 0878 27 28 22, за да запазите място в спортната зала, както и необходимите аксесоари. В часовете по канго джъмпс е необходимо записване за запазване на обувки, както и на дълги чорапи.

Произход и история на канго джъмпс.

Kанго джъмпс е много популярен масов спорт през последните няколко години. Интересът към него се дължи както на нестандартната екипировка, така и на възможността да горите калории, докато се забавлявате. Той представлява високоефективна и изгаряща мазнините тренировка, изпълнявана с помощта на пружиниращи обувки. Тези обувки първоначално са създадени с рехабилитационна цел през 80-те години в Канада. Едва по-късно, през 1994 година започват да се използват и за спорт. Днес канго джъмпс e предпочитан от много хора, за да поддържат форма.

С каква продължителност е тренировката?

Една стандартна тренировка продължава 60 минути и се провежда от серитифициран инструктор по канго джъмпс. Тренировката прилича на танц, тъй като стъпките се наслагват и след комбинирането им в края на основната част се получава един блок от стъпки, подреден в хореография, под звуците на популярна денс музика. Приятно и забавно, а освен това и работите за извайване на фигурата си, тъй като обувките правят тренировката по-интензивна, добавяйки тежест.

Защо трябва да изберем специални обувки за канго джъмпс?

Вероятно вече се чудите дали подскачането с тези интересни обувки е безопасно. Всъщност проучванията показват, че ако носите нормални обувки по време на тренировка, шансът да получите някакво нараняване или контузия е много по-висок, отколкото с канго джъмпс обувките. Причината се крие в специалния пружиниращ механизъм, който спомага за намаляване противодействието със земята до 80%. Освен това, те намаляват натоварването ставите и поддържат изправена позицията гръбначния стълб, докато вие изпълнявате упражненията.

За кого са подходящи тренировките?

Много от хората, които посещават за пръв път тренировка по канго джъмпс са притеснени дали ще се справят. Няма защо да се притеснявате – първоначално чувството може и да е странно, но постепенно ще ставате все по-добри и координирани. Обикновено до края на тренировката новодошлите вече са усвоили техниката.

Какво представлява зумба фитнес?

Зумба фитнес е енергичен и ободряващ стил, който се базира на основите на всички видове танци.  Танцувате латино, хип-хоп, бели денс, регетон, дори танго и същевременно отслабвате. А най-хубавото е, че не е нужен партньор и восоки токчета. Стъпките са лесни и достъпни за следване, музиката е завладяваща и забавна. Зумба е истинско парти, зумба е настроение – затова не го пропускайте, съветват експерти! Зумба е перфектният начин да влезете във форма за кратко време! В зумба няма нива и можете да се включите по всяко време.
MVJ studio е единственото място, където можете да се включите и в специалните зумба класове като Zumba Toning (със зумба стикове), Zumba Sentao (със столове), Zumba Кids (деца), STRONG by Zumba (високоинтензивна интервална тренировка).

Защо да практикуваме степ аеробика?

Стигаме до степ аеробиката… Уникални тренировки, с висококвалифицирани специалисти. Тук водещ треньор ще ви бъде Ивелина Лукаки – 11-кратната държавна шампионка по спортна аеробика и носителка на Световната купа за 2017 год.
Движенията в степ аеробика са съставени от аеробни модели на класическата аеробика, които се изпълняват върху степ платформа с ниска или висока интензивност на натоварване на фона на енергична поп музика. Степента на натоварване зависи от височината на степ-платформата, съобразена с индивидуалните и възрастовите особености на спортуващите. Този вид спорт увеличава натоварването на мускулите на седалището и бедрата, а упражненията с гирички обогатяват комплексите като оформят мускулите на ръцете, гърдите и гърба. Коремните преси завършват тренировката, стягайки коремната мускулатура. Този вид аеробика подобрява гъвкавостта и издръжливостта, силата и координацията. Повишава настроението и се бори успешно срещу стреса,изгаря мазнините, укрепва сърдечно-съдовата и дихателната система. Според специалисти за 1 час се изгарят 300-400 kcal. Разнообразни комбинации от завъртане, изкачване и подскачания правят тренировката изключително ефективна. Стречингът или разтягането на мускулатурата спомага за предотвратяването на травми и мускулна треска. Тренировката е съобразена с нивото на групата, т.е. дали са във форма за висока или по-ниска интензивност.

Ползи и резултати от тренировки канго джъмпс, зумба фитнес и степ аеробика
Освен, че този тип тренировки са изключително забавни, но и те носят големи ползи за вашето тяло. Те са по-ефективен от останалите аеробни спортове, защото с тях може да изгорите до 38 процента повече калории. Освен това тези нетрадиционни спортове помагат да забързате метаболизма и пречат трупането на мазнини. Всичко това ги превръща в чудесен начин да се избавим от нежеланите килограми и да стегнем мускулите на краката, корема, седалището и ръцете. Тренирайки редовно, лесно и бързо ще влезете във форма и ще усетите резултат.

„Нашата концепция е да предоставим максимално разнообразна и атрактивна програма от тренировки. Ние мотивираме нашите клиенти да се включват в разнообразни танцови и тренировъчни програми“, категорични са треньорите от MVJ Sport.
 Студиото на MVJ Sport & Dance ще откриете на адрес: София, Студентски град, 1700 Студентски комплекс. –  https://mvjsport.com