ВОДЕЩИ НОВИНИСПОРТ

Български рефери с отлични оценки в Лига Европа

Най-добрите български рефери – Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Диян Вълков ще получат отлични оценки за авторитетното си съдийство в Гърция на мача между местния гранд АЕК Атина и португалския Спортинг (Брага) в Лига Европа, съобщава информационна агенция научи „Темпо Нюз“.
Съдийският наблюдател на срещата – бившият топарбитър и норвежка легенда в съдийството Тере Хаге, както и делегатът на УЕФА – Адонис Прокопиу от Кипър, били изключително доволни от отсъжданията и добрата работа на българите, отбелязват няколко гръцки ежедневника във днешните си издания.  Двамата сигурно ще запишат в докладите си отлични оценки за съдийството на реферите, смятат медиите в Гърция.
Мачът на стадион „Спирос Луис“ противопостави 3-ия и 2-ия отбор в група „G“ в надпреварата и завърши с изненадваща победа на гостите с 4:2 . Двуобоят премина през драматичен развой и освен с 6 гола бе оцветен със 7 жълти картона.
Електронното издание  на таблоида Athens News също хвали съдийството на българите, като отделя специално внимание на първия асистент-рефер – Мартин Маргаритов за прецизните му реакции и отсъждания в няколко заплетени и трудни моменти от мача, както и за това, че е успял точно да „хване“ няколко изключително тънки засади.
След като се върнат от Атина тримата наши топрефери трябва бързо да пренастройват часовниците си от Лига Европа на родната футболна действителност.
В понеделник Кабаков, Маргаритов и Вълков ще свирят мача Монтана 1921 – ФК Царско село, от 15-ия кръг в т.нар.ни Висша лига.