АКТУАЛНОСПОРТ

Шейхове канят най-добрите БГ рефери да ръководят мачове в Саудитска Арабия

Най-добрите български футболни съдии – Георги Кабаков, с асистенти Мартин Маргаритов и Диян Вълков, ще свирят мачове от MBS лига – Първа дивизия от първенството на Саудитска Арабия, съобщава информационна агенция „Темпо Нюз“.
Местни шейхове, които спонсорират и администрират местния шампионат, който ще бъде подновен в началото на месец август, са изпратили персонални покани на триото родни топрефери.  Нашите ще летят за арабската страна до края на седмицата и ще останат там до началото на август.  Това означава на практика, че заради извънредните си ангажименти, нашите топсъдии най-вероятно ще пропуснат първите кръгове от родното първенство, което се подновява на 8 август.

Освен българите, да свирят мачове в Саудитска Арабия е поканен и един от най-добрите арбитри в Европа – сръбският рефер Сърджан Йованович, заедно с екипа му.
Очаква се Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Диян Вълков да получат наряд още за някои от предстоящите най-завързани местни дербита, след като на 28 февруари, нашите ръководиха с успех сблъсъка между „Ал Фейха“ и „Ал Риад“.
След това дерби българската бригада получи отлични оценки и отзиви от страна на футболната федерация на страната.
Поканата от арабите е поредното голямо признание на водещите елитни български рефери за техния голям прогрес в съдийството за последните няколко години и силните им мачове в Шампионската лига и в Лига Еворопа
Приглашението за Кабаков и асистентите му Мартин Маргаритов и Диян Вълков се дължи и на силното им представяне на Световно първенство по футбол за младежи до 17 години в Бразилия. Там тримата получиха отлични оценки за съдийството си в мачовете от груповата фаза Парагвай – Мексико и Чили – Южна Корея, както и в 1/8-финала от елиминациите между Аржентина и Парагвай.
В последно време Кабаков, Маргаритов и Вълков се превърнаха сред най-актуалните имена във футболното съдийство в Европа и постоянно получават престижни и тежки наряди, с които се справят със завиден успех.