АКТУАЛНОВОДЕЩИ НОВИНИ

Жители на пловдивския район „Тракия“: Лишени сме от транспортна свързаност

Пловдивчани от микро район А7 в район „Тракия“ са лишени от транспортна свързаност заради недомислие на сегашната управа на града. За това сигнализира, живеещата в квартала гражданка Мария Евтимова, по време на среща с кандидата за кмет на район „Тракия“ от коалиция „БСП за България“ Анелия Кирова.
Кандидатът на социалистите се видя с жители на микрорайона на терена около така наречените „Биотехнологии“ до бл.319. Анелия Кирова се увери на място, че за почналото изграждане на тренировъчен комплекс до стадион „Локомотив“ – проект, с който управляващите Пловдив се гордеят, спира достъпа до единствената пешеходна пътека, по която живущите в зона А7 са стигали до спирка на градски транспорт.
„Нямаме пряк достъп до автобусни спирки и то защото футболните игрища са буквално залепени до оградата на оранжериите, категорични са тракийци от микро района.
На Евтимова и съкварталците ѝ се налага ежедневно да обикалят около километър и половина, за да се доберат до стоянка на градски транспорт.
Хората предлагат от терена на концесията да се отделят поне 3 м и да се благоустрои пътека, по която да стигат за 200 метра до спирката.
Кандидатът за кмет на „Тракия“ от БСП Анелия Кирова ги увери, че ще работи за решаване на техния казус.
„Удобен и редовен градски транспорт до всеки район на града е основен приоритет в приоритет в програмата на БСП за управление на Пловдив“, напомни Анелия Кирова и ги призова да гласуват за повече за Пловдив с №1 в интегралната бюлетина на 29 октомври.