АКТУАЛНОАКЦЕНТИВОДЕЩИ НОВИНИ

Деца от училището в Ягодово пеят, танцуват и редят изложби за Деня на християнската младеж и семейство

С голям празник и с наситена и разнообразна програма бе отбелязан Деня на християнската младеж и семейство в Основно училище „Неофит Рилски“ в Ягодово. В него активно участваха ученици, родители, преподаватели, приятели и гости, които пяха, рецитираха, танцуваха и се веселиха.
Директорът на училището Петя Кирова и отец Павел разказаха с ентусиазъм и вълнение на децата за същината и значението на този светъл празник, така че всички да почувстват като истинско семейство.
След това двамата откриха кулинарната и сувернирна изложби, подредени от децата и грижовните им баби с любов и ентусиазъм.
Учениците изнесоха богата програма, в която се включиха родители и преподаватели. Имаше театър, концерт и атрактивни танцови изпъленния. Всички заедно празнуваха като едно голяма задружно семейство.
После всички похапнаха от вкусните пити, приготвени специално за празника и осветени в местната църква.

Четвъртокласникът Божидар Колев получи специална грамота от директора на училището Петя Кирова и бе поздравен за своята авторска рисунка, с която бе наградата в организиания конкурс на Църковното настоятелство.

Празникът бе уважен от зам.-кмета на район „Родопи“ Сузана Николова и кмета на Ягодово Димитър Дишев.