АКТУАЛНОАКЦЕНТИВОДЕЩИ НОВИНИ

Иновативен конкурс Digital Stars търси най-добрите млади специалисти на България в дигиталния маркетинг, кандидатстването продължава

Иновативен национален конкурс Digital Stars, който ще открие и отличи най-добрите млади таланти на България в 10 различни области на дигиталния маркетинг, върви с пълна сила. Подаването на кандидатури ще продължи официално до 27 октомври, този месец, а организатори на този нетрадиционен конкурс за млади дигитални маркетолози са Internet Media Group и дигиталната компания SEOMAX.
Вече са получени няколко много успешни номинации, като организаторите очакват още успешни кандидати.
Главен инициатор на кампанията и част от организаторския екип е дигиталният маркетолог Петър Дяксов.
„Целта на подобен конкурс е  да покаже и награди постижения на талантливи млади дигитални маркетолози в България. Подобно отличие ще открие още по-големи възможности за професионална реализация на по-младите специалисти в бранша. Така че, съветвам всички млади специалисти да бъдат смели и да се включат в първото издание на конкурса”, коментира Петър Дяксов.
Най-добрите млади дигитални маркетолози на България ще бъдат определени в края на месеца, като в конкурса могат да участват младежи от 18 до 35-годишна възраст, а условието е кандидатите да бъдат с българско гражданство и до 5 години опит в сферата на дигиталния маркетинг, уточниха организаторите.

Всички участници имат възможност да кандидатстват в една от следните категории:

1)  PPC (Pay-per-click) реклами

2)  SocialMedia Marketing / Маркетинг в социалните мрежи

3)  SEO

4)  Content Marketing / Маркетинг чрез съдържание

5)  Маркетинг стратегии и бизнес развитие

6)  Email маркетинг

7)  PR& Influence Marketing

8)  Creative

9)  Ecommerce

10) Автоматизации и чат ботове

Кандидатстването е безплатно, всеки може да участва с апликация за себе си или пък да бъде номиниран от друг човек, като може да се избира само една от изброените 10 категории.  За повече подробности, може да посетите сайта за най-изявените млади личности на България TOYP” – http://toyp.jci.bg /  – там ще намерите повече информация за конкурса и различните категории.

Как ще става оценяването?
Близо 30 доказани експерта в тази област ще оценяват кандидатите, като журито ще бъде разпределено по категории, съобщиха организаторите.
Всеки член на журито ще може да оценява максимум до 3 категории.  След това най-добрите 3-ма класирани от съответната категория ще бъдат гласувани. Само първият в своята категория ще получи приз.
Обявяването на най-добрите млади дигитални маркетолози на България ще бъде направено в края на ноември. Това ще стане на специална гала вечер и бляскава церемония, по време на ежегодната национална конференция Digital 4 Plovdiv, която тази година ще се проведе на 30 ноември. Тогава победителите в отделните категории ще получат и своите призове и награди.
По време на церемонията ще се набират средства от спонсори, които ще се промотират на самата церемония и ще раздадат наградите.
На гала вечерта ще се влиза с покани и с билети.
А, да – сигурно ще има и неразбрали!
За неразбралите – ето още веднъж какви са правилата за участие в Digital Stars?

Право на участие имат български граждани на възраст между 18-35 години. Важно условие е, те да имат професионален опит в сферата на дигиталния маркетинг не повече от 5 години. Участието в конкурса е напълно безплатно.
Пълните условия и правила за участие може да откриете в официалния сайт на конкурса: https://digitalstars.bg .

Как може да кандидатствате?

Подаването на кандидатури е възможно единствено чрез формата в сайта на Digital Stars. Всеки участник има правото да се кандидатира за една от 10-те категории. За целта той/тя трябва да представи своите постижения в областта, като изпрати case study за свой проект. Важно е проектът да бъде актуален. Кандидатът трябва да предостави информация за клиента, целите, които са поставени, какви методи и инструменти са използвани за постигането им и обобщени крайни резултати. По този начин журито ще може да придобие реална представа за знанията и уменията на кандидата и да ги оцени подобаващо. Освен това, организаторите на конкурса позволяват да бъдат номинирани кандидати. Важно условие е, че човекът, който номинира даден кандидат, да представи неговите постижения максимално изчерпателно.

Какви са категориите?
Както вече споменахме, победители ще бъдат излъчени в 10 категории в сферата на дигиталния маркетинг. Това са: Pay-per-click реклами, Маркетинг в социалните мрежи, SEO, Content Marketing, Маркетинг стратегии и бизнес развитие, Email маркетинг, Дигитален PR & Influence Marketing, Creative, Електронна търговия, Автоматизации и чат ботове.

Кой ще оценява кандидатите?

Победителят във всяка една от категориите ще бъде избран от безпристрастно жури. В състава му са включени едни от най-изявените и добри специалисти в различните сфери в страната. Те ще дадат своята експертна и справедлива оценка. Съставът на журито за сега се пази в тайна и ще бъде оповестен официално, след като изтече срока за подаване на кандидатурите. Организаторите са категорични, че няма да се включват в оценяването на кандидатите и ще оставят журито да избере победителите в съответните категории.
Не забравяйте! Крайният срок за подаване на кандидатурите е до 23:59 часа на 27 октомври 2019 год.