АКЦЕНТИПРЕСЦЕНТЪРСПОРТ

Наш съдийски комисар открива сезона със столично дерби и супермаратон в Австрия

Бившият международен рефер на ФИФА и настоящ съдийски комисар и делегат на БФС Константин Писков откри футболния сезон като съдийски наблюдател на столичното дерби ЦСКА – Славия 2:1 в края на юли, а в началото на август ще открие лекаотлетическия сезон. Това ща стане с участие на пловдивчанина в изключително престижния и тежък планински полумаратон в австрийското градче Стинац.
Състезанието е нощно, ще се проведе на 10 август вечерта, по пресечена местонст.
Трасето ще бъде изключително тежко планинско с денивилация от над 500 метра, а българинът ще се пусне в полумаратона във възрастовата група при мъжете над 50-годишна възраст.

Писков, който е вицепрезидент на Българската федерация по лека атлетика за ветерани, заминава днес на 10-дневен подготвителен лагер в Австрия. Там той ще се готви за първия си старт за сезона по специални трасета в Алпите, по пресечена местност.

„Амбициите ми за полумаратона в Австрия са за място сред призьорите, а защо не за място на почетната стълбичка. Наясно съм, че състезанието там ще бъде много тежко, с голяма конкуренция, но аз се готвя сериозно. Този сезон ще гоня предимно призови класирания“, коментира Писков преди тръгване.

Нека примомним, че в началото на годината пловдивският лекоатлет спечели престижно трето място на супермаратона „Egerszegi Decathlon“ в Унгария.

Традиционната супер надпревара се проведе планинските райони над Залаегерсег и тогава събра близо 1000 маратоци във всички възрасти от почти цяла Европа, както и състезатели от други континенти като Азия и Америка.

Константин Писков е 9-кратен държавен шампион на България на средни и дълги разстояния и бивш национален състезател. Най-доброто му международно класиране е бронзов медал на Европейско първенство на 5000 метра, както и 5-то място на Световното първенство в Нова Зеландия през 2010 година.