АКТУАЛНОБЪЛГАРИЯВОДЕЩИ НОВИНИГРАДЪТ

Анелия Кирова:  Ще работя с хората и за хората, за да стане “Тракия” най-добрия район за живеене в Пловдив

Да превърнем район „Тракия“, в който живеем, в най -доброто място за живеене. С такива смели амбиции тръгна в предизборната си кампания кандидатът на БСП за кмет на район „Тракия“ Анелия Кирова. 
За мен е чест да бъда кандидат за кмет на район “Тракия” от БСП, защото това е кварталът, в който живея повече от 40 години, в който съм отгледала дъщеря си и внучката си и не ми е безразлично бъдеще му. Включвам се в кметската надпревара, не заради пътя, който предстои, а заради пътя, който съм изминала, каза Анелия Кирова.
И допълни: С богатия си опит на дългогодишен ръководител на различни образователни и социални институции, имам амбиции и волята да се направи повече за район “Тракия”, за да стане той наистина най-добрия район за живеене в Пловдив.„Скобелева майка“  – задният двор на район „Тракия“

Още с първите дни на предизборната си кампания Анелия Кирова показа, че знае много добре проблемите на хората в района и се захвана да ги решава.   Тя се срещна с граждани от микрорайон А13 в открита приемна в клуба на БСП в района.
„Споделиха ми неща, които знам много добре и лично съм ги видяла –  например, че имат само две счупени пейки и нито пенсионерите, нито майките с деца могат да ги ползват. В „Скобелева майка“ нямат детска площадка, нямат игрище или друго обособено място за игра. Гражданите продължават вече 30 години да използват нерагламентираната пътека от бл.44 до техните блокове,защото няма друга.Тази обаче е без осветление, без камери и често криминални елементи нападат минаващите жени ,за да откраднат дамските им чанти, обясни Анелия Кирова. – В микрорайона има само един хранителен магазин. Никой досега не е решил и един проблем на живущите там. Има решение на всички поставени въпроси,ако има политическа воля и административен капацитет, допълни тя.