АКТУАЛНОВОДЕЩИ НОВИНИПРЕСЦЕНТЪР

Пловдивското училище „Гео Милев“ обявява прием в 5 клас за специализирана паралелка по компютърна анимация

Основно училище „Гео Милев“- Пловдив обявява прием за набиране на ученици в 5 клас, които ще изучават усилено иновативната учебна дисциплина „Компютърна анимация“, в нова специализирана паралелка.
Модерната специализация ще даде възможност на завършилите да придобият базови познания в областта на електронната анимация и графика и ефективно и компетентно да използват техните елементи.
Учениците ще бъдат обучени сами да създават анимационни, визуални и медийни продукти. Ще научат какво е специализиран софтуер, техниките в компютърната анимация и как могат ефективно да бъдат използвани.
Децата ще се научат да създават анимационен клип, чрез използване на специализиран софтуер, както и ще могат да ползват приложения на специфични програми за създаване на компютърен анимационен продукт.
Изучавайки компютърна анимация, те ще получат както теоретична, така и практическа подготовка за видовете анимации, етапи и операции при създаване на анимационни и визуални продукти. 
След завършване на курса на обучение учениците ще притежават умения за създаване на растерни изображения, редактиране на векторни графики, изработка на анимирани банери, режисиране на компютърни анимации.
Най-добрите ще могат да надградят наученото в висши учебни заведения и впоследствие да се насочат към професионалното направление за професията „Компютърен аниматор“, в която ще имат възможност да работят в аудиовизуалните изкуства и съвременни техники, както и в производството на медийни продукти.
Формата на обучение в дисциплината „Компютърна анимация“ в Основно училище „Гео Милев“ ще бъде дневна, като всички завършили ще получат солидни знания по компютърна анимация и компютърна графика – едни от най-търсените и най-добре платени професии, както в нашата страна, така и по света.
Специалността „Компютърна анимация“ e чудесен избор за тези, които желаят да превърнат своя талант и хоби в бъдещата своя професия.